Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayГолеми британски компании призоваха правителството на Обединеното кралство

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayГолеми британски компании призоваха правителството на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Големите британски компании призоваха за спиране на газа до 2035 г.

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Големи английски компании приканиха държавното управление на Обединеното кралство да приключи потреблението на този тип гориво до 2035 година на фона на растящите цени на природния газ. Това заяви в петък Sky News, който разгласява писмо, подписано от телекомуникационния колос BT, най-голямата в страната компания за водоснабдяване и канализация Thames Water, потребителската кооперация Co-op (The Co-operative Group) и други видни английски бизнеси.

В обжалването се отбелязва, че „ е време Англия да разгласи края на потреблението на изкопаеми горива в енергийния бранш без технология за хващане и предпазване на въглерод “, като се ангажира да реализира нулеви излъчвания.
„ Тази седмица акцентира провокациите, свързани с разчитането на вносни източници на газ “, сподели Ема Келер, началник на устойчивостта в Nestle UK&I, чиято компания също се причисли към самодейността. Бизнесът към този момент е обезпечил 100% от електрическата енергия си от възобновими енергийни източници, сподели тя, само че е нужна държавна интервенция, с цел да се сътвори сигурност и да се помогне за декарбонизирането на по -предизвикателните области.

Депутатът от Камарата на общините на Тони Антъни Браук, който управлява парламентарната работна група по запазване на околната среда, назова вложенията в нисковъглеродни технологии „ най-хубавият и най-рентабилен метод “, с цел да се избегне повтаряне на газовите рецесии в бъдеще. Според телевизионния канал в Обединеното кралство електроцентралите на газ съставляват 40% от общото произвеждане на електрическа енергия в страната.

Миналата седмица цената на газа на спот тържища счупи исторически връх и доближи своя връх съвсем 970 $ за 1000 кубически метра, само че по-късно спадна. Факторите, влияещи върху цената, бяха обстановката на пазара на газ в Азия, времето в Европа и времето на пускане на „ Северен поток 2 “. Седем компании - снабдители на газ и електрическа енергия - банкрутираха от началото на август заради скок на цените на газ на едро във Англия. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР